lördag 27 augusti 2011

Varför Skiter Man I Våra Ungdomar? // Kao

Så länge jag kan minnas har det varit bostadsbrist i landets storstäder. Kanske främst i universitetsstäderna. Eftersom inte ungdomar anses lönsamma kastar man i dem i kategorin "TÄRANDE", där också våra pensionärer och sjuka har placerats. 


De tillför inte stat och kommun något i form av skattepengar och arbete, anser man. Det är ju arbetslinjen som gäller...Men inte ens de som jobbar häcken av sej inom vård och omsorg får ut mer än att lönen räcker jäms med rumpan varje månad. Är så trött på Alliansens förljugenhet och totala nonchalans för de som har det sämst. Att man tar från de rika och ger till de fattiga är därför ingen nyhet.

Men ungdomarna är vår framtid och man ska inte svika dem så grymt att man inte ens ger dem möjlighet att få en liten billig bostad. ALLA KAN INTE KÖPA BOSTADSRÄTTER TILL SINA BARN, som Alliansen tycks tro. Studenter på universitetet TÄLTAR på skolans gräsmattor! Det är bedrövligt.


Ingen vill satsa på dem och de är vår framtid!


Man bör sätta in bostadsbaracker i mängder på dessa gräsmattor med små, billiga och funktionella lägenheter. Även på andra platser i städerna där bostadsbristen är stor. Om bara viljan fanns hos stat och kommun. (Har en väninna som bor i en bostadsbarack, som tillhör hennes arbetsplats. Hon stortrivs och det är en hur fin lägenhet som helst: En pytteliten tvåa på ca 45 kvm.)


Men i stället för att underlätta för ungdomarna gör man bara situationen värre och värre.

Det finns massor med platser och även tomma byggnader där vissa  tillhör kommunen där man kan
bygga och bygga om för de bostadslösa mambos och andra unga. Alla behöver heller inte bo mitt inne i städerna. Det finns massor med förorter där man kan klämma in bostadsbaracker och bygga billiga hyresrätter. 


Varför inte i Danderyd, Täby och Djursholm och såna förorter? Svaret är enkelt: Där bor de rika och de vill inte ha "sånt" i sin närmiljö. Dessutom kan det ju skymma sikten från de rikas glassiga vardagsrumsfönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar